Διάφανοι νάρθηκες - Aligners

Ως aligners ή διάφανοι νάρθηκες ή και ακόμα μεμβράνες ευθυγράμμισης δοντιών, ονομάζουμε την εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά ορθοδοντικά αγκύλια, κατά την οποία για την θεραπεία χρησιμοποιείται η εφαρμογή συστήματος-σειράς από αφαιρούμενους νάρθηκες που προκαλούν την ευθυγράμμιση των δοντιών. Κάθε ευθυγραμμιστής είναι κατασκευασμένος κατά παραγγελία για να ταιριάζει επάνω στα δόντια και είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μετακινεί σταδιακά τα δόντια στην σωστή τους θέση. Η χρήση των διαφανών ναρθήκων για ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι για όλους. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν οι διάφανοι νάρθηκες είναι η σωστή επιλογή για εσάς είναι να προγραμματίσετε μια διαβούλευση με τον ορθοδοντικό σας.

Οι διάφανοι νάρθηκες κατασκευάζονται από ένα ισχυρό πλαστικό υλικό κατάλληλα διαμορφωμένο έτσι ώστε να ταιριάζει στο στόμα. Καθώς η θεραπεία εξελίσσεται, αλλάζουν συνεχώς αριθμημένες κατηγορίες (steps). Κάθε μία από αυτές είναι λίγο διαφορετικές, έτσι ώστε τα δόντια να κινούνται λίγο περισσότερο με κάθε αλλαγή.

Οι διάφανοι νάρθηκες φοριούνται για τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα δίνονται από τον ιατρό στον ασθενή για κάθε νέα ευθυγράμμιση κάθε δύο εβδομάδες. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης σας και η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από λίγες εβδομάδες, έως μήνες και σε δύσκολες περιπτώσεις προβλημάτων ακόμα και δύο χρόνια.

Για τις περιπτώσεις που θα κρίνει ο θεράπων ιατρός τα Αligners είναι η εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που θέλουν ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά δεν θέλουν να φορούν μεταλλικά αγκύλια ή για τους ασθενείς που έχουν λάβει θεραπεία στο παρελθόν και θέλουν να κάνουν μικρές διορθώσεις στο χαμόγελό τους.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην ορθοδοντική θεραπεία με τη χρήση των διαφανών ναρθηκών. Αναφέρουμε μερικά:

· Οι διαφανείς νάρθηκες είναι ευκολότερο να διατηρούνται καθαροί, διευκολύνοντας έτσι τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων.

· Οι διαφανείς νάρθηκες είναι άνετοι και είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν μαλακούς ιστούς όπως τα ούλα και τα μάγουλά.

· Οι διαφανείς νάρθηκες εμποδίζουν τη φθορά στα δόντια από την λείανση των δοντιών.

· Οι διαφανείς νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι, γι 'αυτό είναι πιο εύκολο τα δόντια να βουρτσίζονται και να χρησιμοποιείται και το νήμα πολύ εύκολα και γρήγορα για τον καθαρισμό των δοντιών.

· Η θεραπεία τις περισσότερες φορές δεν είναι καθόλου επίπονη.

· Τέλος μπορούν για όποιον λόγο κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο να απομακρυνθούν από τον ίδιο τον ασθενή, άμεσα από τη στοματική κοιλότητα όπως επίσης και σε όποια περίπτωση και στιγμή να αποκατασταθούν με το πανόμοιό τους ζευγάρι έως την επόμενη επίσκεψη στον ιατρό.

Image missing
Image missing

Οι πρώτες αναφορές για το σύστημα των διαφανών ναρθηκών μας έρχονται από το 1997 και με εμπνευστές της ιδέας, τους Zia Chishti και Kelsey Wirth από το San Jose της California-USA.

Έκτοτε πολλά συστήματα με διάφορες τεχνικές κατασκευής και μοντελοποίησης έχουν εμφανιστεί να το υποστηρίζουν. Εντατική έρευνα στον τομέα της μοντελοποίησης CAD, η η διαστασιολόγηση των μοντέλων καθώς και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές ήταν απαραίτητο βήμα για να βρεθεί αυτό το σύστημα σε ανοδική πορεία και εφαρμογή.

Σήμερα όπως αναφέρουμε και στην ενότητα ψηφιακή ορθοδοντική, στο εργαστήριό μας διαθέτουμε όλη τη σύγχρονή τεχνολογία - συνεχώς αναβαθμιζόμενη- για την υποστήριξη της κατασκευής και παράδοσης στον εκάστοτε Ορθοδοντικό μας συνεργάτη, θεραπειών που ξεκινούν ή διαβαθμίζονται στην επιλογή των διαφανών ναρθηκών.

Image missing
Image missing

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό, διαρκώς ενημερωμένο και πιστοποιημένο από διεθνείς εταιρείες του χώρου, καθοδηγούμενο από τον θεράποντα εντολέα ιατρό είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε σύγχρονη απαίτηση του συστήματος, συμμετέχοντας στην τεχνολογική διαδικασία του προαναφερόμενου συστήματος.

Αν σας ενδιαφέρει η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες, προγραμματίστε ένα ραντεβού και μιλήστε με τον ορθοδοντικό σας για το αν αυτή είναι η σωστή επιλογή θεραπείας για εσάς. Ο προγραμματισμός μιας διαβούλευσης είναι τεπιθυμούσατε.

Καινοτόμοι στις νέες τεχνολογίες είμαστε εδώ για να παρέχουμε την πλήρη υποστήριξη στις αποφάσεις του Ιατρού σας.

Πάντα κοντά σας για ένα καλύτερο χαμόγελο!!!

Εξειδικεύσεις

Η σύγχρονη ορθοδοντική τεχνολογία έχει πλέον ενσωματώσει στην καθημερινή εργασία την ψηφιακή απεικόνιση, ανάλυση και επεξεργασία για τη βελτίωση...

Διαβάστε περισσότερα

Όπως προαναφέραμε, Η τεχνική έμμεσης συγκόλλησης γνωστή ως IDB (Indirect Bonding) καλείται η διαδικασία δύο σταδίων με την οποία...

Διαβάστε περισσότερα

Ως aligners ή διάφανοι νάρθηκες ή και ακόμα μεμβράνες ευθυγράμμισης δοντιών, ονομάζουμε την εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά ορθοδοντικά αγκύλια...

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ορθοδοντική Τεχνολογια και τεχνική η επιλογή των υλικών και του τύπου της συγκόλλησης έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό των ιδιοτήτων των συγκολλημένων μεταλλικών τμημάτων...

Διαβάστε περισσότερα